onsdag 25 september 2019

Om jag misslyckas är jag misslyckad?


Oavsett sammanhang måste du kapitalisera på dina resultat. Om det "bara" är ett totalt felsteg måste du vara ärlig och transparent mot dig själv och inte skylla på omständigheterna, annars löper du risk att göra om samma misstag igen. 

”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat” Albert Einstein. 

Glöm aldrig att ett icke förväntat resultat kan vara en helt brilliant upptäckt. Försök se resulatet ur flera perspektiv, först då kanske du upptäcker diamenten som för ett blint öga är osynligt. 

Röntgen
När den tyske vetenskapsmannen Wilhelm Röntgen 1895 upptäckte röntgenstrålningen var han egentligen ute efter något helt annat.

Penicillin
Alexander Flemings upptäckt av penicillinet 1928 är ett av de mest välkända exemplen på helt slumpmässiga upptäckter som har varit till stor nytta för mänskligheten.

Tennis
En enig journalistkår ansåg att Bjön Borg för att bli en bra tennisspelare måste sluta med dubbelhandsfattningen. Björn blev en av de största tennisspelarna genom tiderna pga av sin spelstil och den blev också stilbildande.

Keep on svinging
Misstag, misslyckanden och att bryta mot konventionerna är vägen till framgång.

Love you all! / Pierre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar