onsdag 31 januari 2018

Våga & vinn


Våga, oavsett disciplin, är att vinna nya kunskaper och erfarenheter. 

Fastighetskrisen har slagit till med full kraft, året är 1994. Jag driver ett konsultföretag som heter Diator och vi sitter med överkapacitet samtidigt som efterfrågan dyker. Vi har sedan en tid tillbaka ett samarbete med en utbildningsarrangör som fått ett större avtal med Länsarbetsnämnden, dom bollar frågan vidare till oss. Vi svarar - förutsättningarna för att vi skall ta uppdraget är att vi får omarbeta kursprogrammet, annars kommer studenterna inte få jobben som nätverksarkitekter efter examen.  Någon vecka senare och med flera personer inblandade var resultatet klart och vi vann anbudet. Vi stod tyvärr utan tillräcklig kompetens för att genomföra utbildningen, och valde då att göra en teamleverans, en tekniker inom PC, nät & kommunikation och en strukturerad stordatorkonsult. Bägge protesterade, teknikern var ordblind och saknade strukturell förmåga, stordatorkillen saknade kunskap om ämnesområdet, men var stark inom teknikerns svaga områden. Jag tryckte på dom uppgiften och övertalade dom - nu kör vi.
Efter första programmet fick vi ett enormt gensvar, omdömena gjorde att vi fick samtliga efterföljande utbildningar. Teknikern utvecklade förmågan att strukturera och handleda, stordatorkillen lärde sig PC, nät & kommunikation. Teamleverans blev över all förväntan. Kunden blev vid den tiden en av våra mest återköpande kunder och vi tog oss igenom lågkonjunkturen med kläderna på.

Detta adresserar Frontits värdeord, Utmaning – säg inte nej, jag kan inte, säg ja jag skall försöka (du har en livlina i dina kolleger), Möjligt – att påstå att det inte går utan att försöka är att förminska sig själv, Ansvar – ta ansvar och du kommer att få mer ansvar.

PS! Målet var att skapa förutsättningar för jobb för en ny yrkeskategori och resultatet var att de stora flertalet fick jobb direkt efter avslutad utbildning. DS!      


Love you all! / Pierre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar