fredag 8 januari 2021

Makt korrumperar

Bilderna som strömmar ur kaoset i kapitolium flödar nu i alla medier. Obegripliga scener som speglar människans dårskap, människor som agerar som flockdjur. Är det människans dilemma, vårt behov av tillhörighet?

Min blogg är inte ämnad för politiska åsikter, men låt oss freda sunt förnuft, kritiskt tänkande, respekt för andras åsikter och demokrati.      

Demokratin hänger på en skör tråd som flätats av människor som George Washington, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela m fl. Motsvarigheten finns inom industrin. Bra företag byggs av bra ledare, sunda värderingar, delaktighet,  transparens, karriärmöjligheter, respekt för meningsskiljaktigheter och en tydligt uttalad strategi för hållbarhet.  

Låt oss aldrig förhäva oss och ta oss själva på för stort allvar. Låt sinnet vara fyllt med respekt för andra och andras åsikter, låt distansen till våra tillkortakommanden aldrig vara längre bort än reflektionen. Vinn andra genom att inkludera och bjuda in till samtal och meningsutbyte. Låt oss älska inte hata.

Love you all! / Pierre




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar