måndag 19 mars 2018

Är du ett offer för omständigheterna?


Kan vi skylla på ”omständigheterna”?
Dagarna i Marbella med tveksamt semesterväder övergår i regn, när gardinerna en tidig morgon dras isär viker det sista hoppet. Till vår glädje ser vi att prognoserna för Barcelona 100 mil bort är sol.

Vi gör en helomvändning och packar snabbt väskorna för ny destination.

Dagarna som följer blir minnesvärda. 
Vi checkar nu in på hotellet i Barcelona och finner tyvärr att vårt rum ligger mot den hårt trafikerade gatan, Bitte ringer receptionen och ber om byte - gata mot havsutsikt, ”done” – vilken känsla.
 
Vi sitter i en av barerna i La Boqueria, på bägge sidor om oss sitter asiatiska flickor som tagit in skaldjursplatåer. Jag har sett det förut, men upphör inte att förvånas. Dom sänker munnen till tallriken och petar in hela skaldjur, börjar därefter tugga och spottar sedan ut skaldjursrester. Det stör inte mig, men det som rubbar min balans är det eviga smackandet. Det som sen sker är en riktig dräpare, den unga tjejen till vänster om mig lägger av en avgrundsrap. Trots allt, en fantastisk lunch kryddad av bordsskick från en annan kultur.
 
På kvällen på promenaden från Plaza Catalonia utmed La Rambla ner mot hamnen passerar vi en biljettkiosk, Bitte observerar att dom säljer restplatser till semifinalen mellan Chelsea och Barcelona. Efter mycket köande och väntande står vi med varsin biljett till en match som andra beställt ett halvår innan avspark, det känns som att vi vunnit högsta vinsten.
 
Dagen därpå radas intrycken upp som pärlor och avslutas på stadion tillsammans med 70 tusen hysteriska Barcafans, 13 tusen var Chelseafans. Barcelona vann med 3-0 och mina hörselgångar rensades från allt inklusive hammaren och städet. En fantastisk upplevelse som vi helt otippat snubblade över.
 
Låt mig konkludera, vi lät inte omständigheterna i Marbella förstöra vår vecka, dagarna i Barcelona är något vi sent kommer att glömma.    
 
Skyll inte på omständigheterna, tag kommandot, oavsett om det är privat eller i jobbet.
 
Det adresserar Frontits värdeord möjligt, utmaning och ansvar
 

PS! Penicillinet var resultatet av olyckliga omständigheter i ett laboratorium, men värt att förvalta. DS!


 
Love you all / Pierre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar