fredag 10 november 2023

Priveq 40 år


Klockan är 10:24, sitter i min favoritfåtölj, jag har inte hunnit ur morgonrocken än, men äggmackan till nybryggt kaffe är avverkad, check på den. Tänker tillbaka på gårdagens fantastiska jubileum på Berns för Priveq 40 år. Lokalen fylld till bredden, mat som från en trestjärnig Michelin krog, program som ärar en 40-åring och en tillbakablick på kulturen som varit grunden till framgången. Vittnesmålen från såväl anställda på Priveq som från entreprenörer som drivit företag som passerat genom Priveq vittnar om hur viktig kulturen är för att nå framgång. 

Jag bugar och tackar för att jag och Fredrik fick vara gäster på detta fantastiska event och från Anneli som tyvärr inte kunde delta.

Med detta i perspektiv får vi aldrig glömma att det finns människor i samhället som inte kommit in i värmen, det måste väcka vår ansvarskänsla.

På Frontit har vi under hösten haft traditionsenliga grytaftnar på våra kontor i syfte att samla in varma kläder till hemlösa. Snart är dock julen i antågande då utanförskapet blir allra tydligast. Många barnfamiljer saknar möjligheten att köpa julklappar till sina barn, såväl som att sätta mat på bordet. Jag vädjar - vi alla kan göra någonting.

Enligt årets rapport från Stadsmissionen så ökar klyftorna mellan fattiga och rika i Sverige. Samtidigt möter Stadsmissionen alltfler människor som lever i matfattigdom. Forskningen visar att ökande klyftor minskar såväl människors hälsa som tillit till samhället.

Ni som är intresserade av att läsa mer kan göra det här: 
https://sverigesstadsmissioner.se/wp-content/uploads/Fattigdomsrapporten-23_webbversion.pdf

Vi kan även i år hjälpa till genom att ge bidrag eller köpa matkassar. Länk för anmälan har ni här: https://simplesignup.se/event/210449-basket-brigade-sthlm-julen-2023

Tillbaka till Priveq 40 år, tack för att företag som ni finns, därigenom kan entreprenörer promotas till ytterligare framgång och därigenom skapa fler arbetstillfällen därute.

Love you all! Pierre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar