torsdag 7 maj 2020

Misströsta inte allt kommer att ordna sig

Vissa av oss har en anhörig eller nära vän som gått bort, andra brottas med att till alla medel rädda sitt livsverk som hotas av nedläggning, eller en trygg anställning som plötsligt upphör.

Det finns ett talesätt, "tiden läker alla sår" och i stunden kan det vara svårt att relatera till alla klämkäcka talesätt, men dessa har uppstått ur lång livserfarenhet. En motgång kan i stunden och nuet kännas outhärdlig eller oöverstiglig, men efter natt kommer dag.

Jag hörde en cyklist intervjuas på radion för ett antal år sedan, hon blev påkörd av en buss och hamnade under bussen. När chauffören stänger av och kliver ur bussen, sänks bussen och hon kläms mellan bussen och asfalten. Hon krossar bäckenet, får allvarliga skador på ryggen och knäcker ett antal revben. I intervjun säger hon att det är det bästa som hänt henne, hon var fortfarande under rehabilitering, men hon har aldrig varit så lycklig som nu. Livet har fått andra värden och hon lägger ingen energi på trivialiteter, hon är mer livsnjutare, hon lever här och nu.

Sluta aldrig fightas, vårda ditt sinne, minne och kropp, fortsätt att mata det med innehåll, livet är NU.

På en promenads avstånd finns kontemplationen, reflektionen och ventilationen - naturen har aldrig varit så viktig för syresättningen som nu. Stäng av TV'n och gå ut och krama ett träd, eller sätt dig på en sten, eller gå slalom mellan träden, naturen är din vän och ditt livsrum. Misströsta inte allt kommer att ordna sig.

Love you all / Pierre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar