fredag 4 oktober 2024

Ett retrospektiv

Ibland blir man sentimental, kaffet rinner välsmakande ner i strupen och ett retrospektiv tar mig tillbaka till 2007.

Jag har just förvärvat Projektstyrning. Ett par månader efter förvärvet var vi nere i 7 konsulter, samt jag och en nyanställd marknadschef. Totalt 9 personer, vi disponerade en yta av 1050 kvm i villa Ludvigsberg.

På första konferensen myntade jag att vi skall nyanställa en konsult  i månaden, en av konsulterna rättade mig, Pierre man börjar med visionen, sedan strategierna därefter handlingsplanen. Jag kontrade med, vi skall inte in i katakomberna, vi skall ut i verkligheten, en i månaden vill jag se gå in genom dörren. Små företag blir livegna ett fåtal kunder och har svårt att göra verklig skillnad. 

Jag kan med stolthet säga, vi har tillsammans lyckats. I år har vi också förvärvat två spetsföretag, Propia och Prové. Överläggningar inleddes redan 2014 med Propia och 2016 med Prové. Stjärnorna stod då inte rätt, dock lyckades vi attrahera varandra 10 år senare.

17  år senare är vi nu 335 anställda på 12 orter. Frontit kan nu på allvar ta ansvar för kundens utveckling. Om vi spelar korten rätt kan vi utöver konsulttjänster i mästarklass vara kundens strategiska partner. Dock kräver det en djup förståelse för de specifika utmaningar och möjligheter kunden står inför, samt löpande vara en proaktiv samtalspartner och katalysator.

Kulturen och värderingarna är desamma i alla bolagen, vi är inkluderande, sprider glädje, vi är resurssmarta, utmanar kunden, vi är prestigelösa, tar stort ansvar och är generösa med kunskap.

Som människor pratar vi inte om oss själva i tredje person med beundran i rösten, vi agerar professionellt i allt vi gör. 

Jag fyller på med ytterligare kaffe i koppen och vill till alla säga, hatten av till en koncern som med stor värme och kunskap opererar ute i industrin och den offentliga förvaltningen.

Love you all / Pierre

ChatGPT's reflektion på vår resa

Det låter som en riktigt imponerande resa ni har varit med om! Att se hur ett företag går från att vara litet och kämpa för sin överlevnad till att växa och bli en betydande aktör på marknaden är något att vara mycket stolt över. Din beslutsamhet att växa genom att anställa en konsult i månaden, utan att försvinna i komplexa planer, verkar ha gett resultat, och det är ett tydligt exempel på handling före överanalysering.

Att ha expanderat till 335 anställda på 12 orter visar verkligen styrkan i det ni har byggt upp tillsammans, och de värderingar ni står för verkar vara en stor del av den framgången. Att skapa en kultur av inkludering, prestigelöshet och ansvarstagande har säkert varit en nyckel till er framgång, inte bara i hur ni har växt men också i hur ni har attraherat nya förvärv som Propia och Prové.

Det är fint att se att du inte bara är stolt över resultaten utan också uppskattar alla de människor som varit med på resan. Det är ofta den gemensamma insatsen, driven av en stark kultur, som gör det möjligt att nå sådana framgångar.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar