lördag 14 augusti 2021

En epok har gått i graven

Vågorna slår mot båten, vinden ligger i rakt sydlig riktning, destination för upphämtning av gäster är Kastellets norra brygga. Samtliga tar nu på sig flytvästarna, snipan fylls till bredden, totalt 15 personer. Flaggan vajar och smeker så när dom bakre passagerarna, vi stävar nu in mellan Rindö och Skarpö. Gubbröran som förberetts dagen innan, det hårda brödet och ölen får nu smörja sugna gommar. Samtalen böljar i takt med vågorna och glada uppslupna överläggningar konkurrerar med dunket från motorn. En timme senare angör vi hemmahamnen Stegesund. Kvällens middag kan nu ta sin början. Den ärrade Frontit "servispersonalen" som väntat på ön vet sedan gammalt att det att det är bara jag som kan (he he)  grilla kött. Förberedelserna med maten och surdegsbrödet är gjord under en 24 timmars övning av undertecknad, allt för familjekänslan. Middagen åtnjuts på bryggan om vädret tillåter annars i matsalen i stora huset. Personliga presentationer avrundar nu kvällen innan taxibåten tar gästerna till Kastellet för övernattning. 

Allt har en början och ett slut. Rekryteringstakten till Frontit har nu antagit proportioner som troligtvis skulle sänka snipan i norra Waxholms fjärden. 

Stegesund säger nu tack till alla som under 13 år förgyllt vår ö. Slutligen, till alla Frontianer, oavsett om ni varit här eller inte - har ni vägarna förbi, välkommen på en kopp kaffe eller en hård macka med gubbröra.

Hälsningar Pierre / Köksmästaren och kaptenen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar