Jag
har bakat matbröd
för husbehov i knappt 50 år och sedan 10 år surdegsbröd. Jag berättade för våra
vänner, Peter och Annika Sjögren på Stegesund, att jag funderade på att baka frallor
till grannarna på ön. Intäkterna från försäljningen skulle då gå till barn i
nöd. Tanken var god, men jag hade ingen bra idé hur det skulle gå till. Sjögren
som fått många privatleveranser av frallor från oss ”tvingade” nu mig att
skrida till verket. Surdegsfrallorna levererades till Sjögrens som ett komplement
till deras försäljning av vaktelägg och honung. Frallorna portionerades i påsar
om 5 och kostade 60 kr. För varje påse som såldes dubblade jag insättningen
till SOS barnbyar, m a o varje påse renderade i en insättning på 120 kr till barn
i nöd.
Totalt gav insamlingen 10 220 kr och den avslutades den 31 augusti.
Här ser ni resultatet https://insamling.sos-barnbyar.se/inteettenda/11-6683
Grannarna uppskattade att få nybakta frallor till frukost,
det var dock förenat med ett visst jobb.
Degen vid varje bak uppgick till 6 kg och varje bulle vägde
i snitt 100 g. För att grannarna skulle få leverans till frukost var jag
tvungen att gå upp senast 4 på morgonen. I år blev det 7 dagar spritt över tid som
bageriet var öppet. Det var både kul och spännande att köra ”bageri”, vem vet
jag kanske öppnar nästa sommar igen.
Love you all! / Pierre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar