onsdag 19 juni 2024

Kärlek är att betyda något för någon

Klockan är tre surdegen är på topp och frallorna skall fixas innan det blir skjuts in i ugnen. Ja ja tänker ni, då blir dom klara till middagen, nej klockan är tre mitt i natten och frallorna skall vara klara till dagens frukost. Jag vet att sällskapet på Stegesund kommer att uppskatta nybakt bröd av gammelfar. 

Dagen innan har jag lovat min frisör att hjälpa henne då hon hamnat i kläm mellan en vandal, en fastighetsägare, ett försäkringsbolag och ett glasmästeri. Hennes möjligheter att få rätt är noll, hennes svenska i kombination med hennes självtillit innebär att hon blir skyldig att betala maximal självrisk. 

Efter fullbordad klippning tar jag bilder av all korrespondens. Jag lämnar salongen med orden, oroa dig inte jag fixar det här. Jag kontaktar samtliga parter och till min glädje hittar jag luckan som gör att hon kommer att gå segrande ur det här. Försäkringsbolaget har fått ett kostnadsestimat på i runda tal 5 tkr av glasmästaren. Utan ytterligare korrespondens efter uträttat värv skickar företaget en faktura på drygt 17 tkr. Självrisken för Maria blir då drygt 11 tkr. Jag som ombud till Maria bestrider nu fakturan med bevisning från försäkringsbolaget. Marias kostnad hamnar då på det ursprungliga estimatet. 

Nu återstår bara väntan på att frallorna skall bli klara och när morgonen gryr återkoppla till Maria med det glädjande beskedet. Mina endorfiner är på topp då jag nu lyckats med frallorna och med caset "Maria".

Jag önskar alla en underbar midsommar och en fantastisk semester med nära och kära.

Love you all Pierre